„Rymosmaki, czyli co się gdzie je na świecie” Tekst: Szymon Barabach Ilustracje: Kasia Fryza - Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Emanuela Smołki w Opolu

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie ze strony. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.

222367

Smakowity zbiór zabawnych wierszyków o kulinarnych przygodach mieszkańców różnych krajów świata.

 

Co Kebabcia robi w kapciach?

Czemu wok przyciąga wzrok?

Gdzie gotuje się w tażinie?

Z czego kuchnia włoska słynie?

Gdzie króluje szakalaka?

Przeczytajcie w „Rymosmakach”!

 

Absurdalne wierszyki i wesołe ilustracje zabiorą was w zwariowaną podróż dookoła świata tropem potraw i kulinarnych zwyczajów. Podczas lektury wasze brzuchy będą na przemian trząść się ze śmiechu i tęsknie burczeć. A wy dowiecie się, skąd pochodzą i czym są sushi, wok, tażin, langosz, burrito czy szakalaka.

 

Udostępnij