Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” - Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Emanuela Smołki w Opolu

Używamy plików cookies, aby pomóc w personalizacji treści, dostosowywać i analizować reklamy oraz zapewnić bezpieczne korzystanie ze strony. Kontynuując, wyrażasz zgodę na gromadzenie przez nas informacji. Szczegóły znajdziesz w zakładce: Polityka prywatności.

 

XIX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, którego organizatorem jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie oraz Samorząd Województwa Opolskiego.

W naszym województwie wiele gospodyń, ale również restauratorów, pielęgnuje dziedzictwo kulinarne naszych przodków. I taki właśnie jest cel tego konkursu – utrzymać tradycję kuchni regionalnej i zadbać o przekazanie tych wartości kolejnym pokoleniom. Warto, aby informacja o tym dotarła do jak największej liczby zainteresowanych.

Tegoroczna edycja konkursu zostanie przeprowadzona w dwóch kategoriach:

· na najlepszy regionalny produkt żywnościowy
· na najlepszą potrawę regionalną.

Finał Konkursu odbędzie się w dniu 8 września 2019 r. podczas Dożynek Wojewódzkich w Lewinie Brzeskim.

Szczegółowe informacje znajdą Państwo po linkiem:
http://www.odnowawsi.eu/serwis/index.php?id=318&idd=386

oraz na stronach:
http://opolskie.pl
http://oodr.pl
http://teraz-wies.pl

Wypełnione karty zgłoszeń, które można pobrać z ww. wymienionych stron, osoby zainteresowane powinny wysłać lub dostarczyć osobiście do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27 lipca 2019 r., z dopiskiem „Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich” na adres:
Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie ul. Główna 1 49-330 Łosiów

Osoby do kontaktu z OODR:

Pani Renata Wojas oraz Pani Jadwiga Sadlej, tel. 600 403 526, 77 44 37 143

Udostępnij